AzizA er en af Danmarks mest kendte og internationalt anerkendte mavedansere, og har således medvirket ved talrige store arrangementer i såvel ind som udland. Hun har ved forskellige lejligheder optrådt for prominente personer, statsoverhoveder og kongelige – bl.a. ved H.K.H. kronprins Frederiks 30 års fødselsdag. AzizA stiftede første gang bekendtskab med den orientalske dans i 1989, og har siden 1991 arbejdet meget intensivt med dansen. Udover den orientalske dans har hun erfaring med mange andre typer af dans. Således begyndte hun sin dansekarriere som 3-årig i den lokale danseskole – med polka….
Siden 1995 har hun undervist i orientalsk dans – både på fortløbende kurser og ved talrige workshops mange steder i Danmark samt bl.a.  i Holland, Belgien, Tyskland, Norge, Sverige, Grækenland, Tunesien, USA og Tyrkiet.
Desuden har hun optrådt ved mange shows, events og private fester – i indland og udland.

For at råde bod på uvidenhed og fordomme omkring dansen har hun siden1994 at arrangeret den årlige ORIENTAL DANCE FESTIVAL Denmark De seneste år har antallet af medvirkende ligget på omkring 250 dansere - heraf ofte 20-30 udenlandske dansere. Showet overværes typisk af omkring 1200 tilskuere.                                                                           

For AzizA er dansen kunst. Når den udføres rigtigt er den udtryk for noget af det smukkeste og mest livsbekræftende. Den er essensen af kvindelighed og livsglæde. For AzizA er det vigtigt at publikum fokuserer på DANSEN og ikke kun på kroppen. Selvfølgelig ved hun godt at man(d) bruger de første sekunder på at studere hendes krop og (kvinderne) kostumet. Men herefter er det hendes mål at få folk til at se dansen som den kunst den er.

Af og til høres dansen omtalt som en sport. Dette vidner for om manglende indsigt i - og respekt for - den ældgamle kultur og tradition, som dansen udspringer af. Hvem ville nogensinde omtale ballet som en sport...

Når man ser sig om på nettet findes utroligt mange udlægninger af mavedansens historie. Noget så uhåndgribeligt som dans er meget svært at dokumentere historisk, og meget af den litteratur som findes om emnet er ukomplet og sjældent oversat til dansk. Måske er "sandheden" også den enkle at mavedansen ikke har EN historie, men forskellige historiske forløb i forskellige dele af det store område som dansen er udbredt i. I stedet for at udarbejde endnu en kort og hurtig cyberversion henvises i stedet til at læse de talrige eksisterende bidrag.

I sit civile liv er AzizA pilot og flyveinstruktør. Mange har undret sig over dette meget store spring mellem det daglige virke og min kunst. Men for AzizA fungerer der godt. Det giver mulighed for at leve forskellige sider af personligheden ud – den håndfaste, konkrete og maskuline i arbejdet - og den kunstneriske, kreative, feminine i kunsten. AzizA er født i stjernetegnet tvilling. ...

Se masser af dansebilleder i galleriet.